Obavještenje za medije

19/04/2021

U četvrtak, 22. aprila 2021.godine, delegacija Republike Srbije, predvođena predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, boraviće u  posjeti Republici Srpskoj.

Tom prilikom biće održana  sjednica Vijeća za saradnju Republike Srpske i Republike Srbije, koje prati implementaciju Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije, na kome će biti analizirano ostvarenje dosadašnjih zajedničkih projekata i razmotreni planovi budućih projekata Srpske i Srbije, koji će se realizovati kroz ovaj sporazum.

Tokom posjete Republici Srpskoj predsjednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastaće se sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i predsjedavajućim i srpskim članom  Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

U okviru posjete Republici Srpskoj, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću  biće uručeno priznanje Ključ Grada Banjaluke, koje mu je dodijelila Skupština Grada Banjaluka.