Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Petrovo

14/04/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas opštinu Petrovo gdje je razgovarala sa rukovodstvom ove opštine, obišla vrtić u izgradnji i lokalno preduzeće “Limeks” u Karanovcu.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da postoji dobra konekcija između opštine Petrovo i republičkih institucija, ali da se još dosta toga može uraditi, te je za naredni period najavila dolazak ministara radi rješavanja problema u oblasti zdravstva i poljoprivrede.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da aktuelna vlast u Republici Srpskoj rješava jedno po jedno pitanje koje joj delegira Opštinska uprava Petrovo.

Predsjednica Republike je istakla da ova lokalna zajednica, iako mala, može biti stabilna i funkcionalna sa odgovarajućom ponudom mladim ljudima, mladim bračnim parovima, ali i starijim sugrađanima.

“Mi smo dali određena obećanja prošle jeseni i kao što smo mogli zabilježiti dosta toga se realizovalo. Jedna od stvari je obdanište koje će mnogo značiti za četrdesetoro djece”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Za naredni period predsjednica Republike najavila je dolazak resornih ministara za rješavanje problema iz oblasti zdravstva, poljoprivrede sa fokusom na drvoprerađivače i snabdijevanje dovoljnim količinama drvnih sortimenata, kao i infrastrukturno povezivanje opštine sa njenim okruženjem.

“Ono što je važno da imamo tu dobru konekciju između lokalne zajednice i republičkih institucija. Moja današnja posjeta je doprinos unapređenju te saradnje da bismo bolje razumjeli potrebe u svakoj našoj lokalnoj zajednici i da bismo bolje intervenisali”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Nakon obilaska preduzeća “Limeks”, predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što na području Petrova postoje ozbiljni privrednici, u ovom slučaju to je firma koja zapošljava oko 100 radnika, 97 odsto je izvozno orjentisana, čiji se proizvodi plasiraju za potrebe najozbiljnijih firmi svijeta, od automobilske industrije pa dalje.

“Moramo biti ponosni. U malom Petrovu imamo ovako velike i značajne firme koje su povezane sa svjetski poznatim imenima. Mi se svi zaista trudimo da od ovoga napravimo funkcionalno i dobro mjesto”, istakla je predsjednica Cvijanović.