Predsjednica Republike Srpske obišla punkt za vakcinaciju na Banjalučkom velesajmu

07/04/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas, sa direktorkom Doma zdravlja u Banjaluci Nevenom Todorović, punkt za vakcinaciju na Banjalučkom velesajmu, gdje je za vakcinisanje prijavljeno više od 15.700 lica.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da je od izuzetnog značaja što se proces imunizacije u Republici Srpskoj uspješno sprovodi.

“Odlična je organizacija na punktu za vakcinaciju na Banjalučkom velesajmu. Uspjeli smo da obezbijedimo nekoliko vrsta vakcina. Oko 69.000 vakcina je dopremljeno u Republiku Srpsku, dio njih su građani primili, a uskoro ćemo ih imati još”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je podsjetila da su zdravstveni radnici podnijeli najveći teret u vremenu pandemije virusa korona i da treba da se poštuju epidemiološke mjere.

“Ne želimo doći u situaciju da nemamo kreveta u bolnicama, respiratora i ostalog materijala zbog nepoštivanja mjera. Trebamo izdržati, a veoma je značajno što je dio naših stanovnika primio vakcinu u Srbiji. Proces imunizacije ide dalje, a naše je da se pridržavamo mjera”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je podsjetila da je Vlada Srpske u vremenu pandemije obezbijedila od 280 do 300 miliona KM za zdravstveni sektor, kao i sredstva za privredu da bi radnici bili zaštićeni.