Predsjednica Republike Srpske prisustvovala obilježavanju Dana policije Republike Srpske

04/04/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas, povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske, parastosu i polaganju vijenaca na Centralno spomen-obilježje poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske poručila je da je policija Republike Srpske jedina oružana i uniformisana sila Republike i jedan od njenih osnovnih stubova i oslonaca.

Predsjednica Cvijanović istakla je da se danas odaje priznanje svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su položili život za Republiku i borili se rame uz rame uz Vojsku Republike Srpske, braneći slobodu, ovaj prostor i sve vrijednosti za koje se zalaže ovaj narod.

“Naša obaveza ubuduće je da dodatno izgrađujemo MUP Republike Srpske u materijalnom smislu i da na svaki mogući način pomažemo da se i dalje razvija”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je ponosna na ono što je policija Republike Srpske radila u vrijeme odbrane Republike, kao i tokom poslijeratnog razvoja.

Predsjednica Srpske rekla je da je sigurna da će građani Republike Srpske biti ponosni i na ono što policija bude radila u budućnosti.

Predsjednica Cvijanović je čestitala svim pripadnicima MUP-a Dan policije Republike Srpske, koji je veliki praznik za sve u Srpskoj.

“Želim da policijski poslovi i službovanje prođu bez nekih većih izazova, ali nažalost, mi živimo u takvom vremenu i na takvom prostoru da se uvijek mora računati na one dodatne izazove – od migrantske krize, pa do prijetnji globalnog karaktera kao što je terorizam”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je Policija Republike Srpske učestvujući u brojnim akcijama međunarodnog karaktera pokazala svoju sposobnost i da može ići rame uz rame sa policijama najrazvijenijih zemalja svijeta.