Predsjednica Republike Srpske posjetila Univerzitetski klinički centar Republike Srpske

31/03/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Banjaluci Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da republičke institucije podržavaju zdravstveni sektor u borbi protiv virusa korona.

“Teško je vrijeme i za zdravstveni sektor, ali i ekonomiju. Zadovoljna sam situacijom u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske s obzirom da je veliki teret na zdravstvenim radnicima”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da je zdravstveni sektor u stanju da se reorganizuje u skladu sa situacijom.

“Finansiraćemo zdravstveni sektor, jer je to važno za pacijente i zdravstvene radnike. Važno je da, uprkos pandemiji, nisu zaustavljene planirane aktivnosti u zdravstvenom sektoru u Srpskoj i zato ovdje imamo uvažene goste iz Srbije. Važno je da crpimo znanja i iskustvo od vrsnih stručnjaka što je dodatna šansa za Republiku”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Srpske, važno je da su i ljekari iz Srbije ocijenili da je UKC kvalitetno opremljen, što je preduslov za izvođenje najkompleksnijih operacija.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što je Srpska pokazala sposobnost da može da izgradi ovakav objekat.

“On nije jedini, jer su širom Srpske izgrađene nove, moderne bolnice, što je bila strategija razvoja. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos da naše zdravstvo izgleda bolje, a zadatak će nam biti da veze sa Srbijom budu dodatno ojačane”, rekla je predsjednica Cvijanović.