Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom Grada Prijedora

30/03/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom Grada Prijedora.

Predsjednica Republike Srpske najavila je da će Prijedor dobiti i novi vrtić, jer oko 200 mališana svake godine ostane neupisano.

Predsjednica Cvijanović je navela da su to sredstva koja se mogu angažovati direktno iz Kabineta predsjednika Republike, te naglasila da uvijek stoji na usluzi kada su u pitanju izgradnja ili rekonstrukcija vrtića, škola, dječijih igrališta.

“Gradska uprava i gradonačelnik mogu računati na ta sredstva, posebno zato što imamo velike potrebe iskazane na dva mjesta i sigurno će nešto biti realizovano tokom ove i sljedeće godine”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je ocijenila da u Prijedoru postoji jaka i razvijena poslovna inicijativa, ali i problemi s kojima se suočavaju privrednici širom Republike Srpske, gdje je uloga i lokalnog i republičkog nivoa vlasti da tijesno sarađuje s njima radi stvaranja boljih pretpostavki za nova radna mjesta, proširenje djelatnosti i kapaciteta.

“Sve što bude u moći republičkih organa stajaćemo na usluzi lokalnim organima vlasti da bi oni savladali određene poteškoće. Ono što ostaje strateški projekat ovdje, a evo i ja sam se uvjerila putujući prema Prijedoru, jeste definitivno ta potreba izgradnje auto-puta koja će rasteretiti saobraćaj i omogućiti bolju komunikaciju i građanima i privredi”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zadovoljstvo što je Gradska uprava opredijeljena da se razvojni put obezbijedi i da se tijesno sarađuje sa republičkim institucijama, koje će biti na usluzi za sve što se odnosi na sanaciju putne infrastrukture i druge važne stvari.

“Dogovorili smo se da pokušamo na različite kombinovane načine da pokažemo svoju podršku i kada je u pitanju privredni sektor”, istakla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je najavila i sastanke sa Vladom Republike Srpske, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i lokalnom upravom o potrebama Bolnice “Doktor Mladen Stojanović” koja pokriva šest lokalnih zajednica prijedorske regije.

“Ovdje su ambicije da se uđe u ozbiljniju rekonstrukciju i da se bolnica u Prijedoru pridruži svim našim modernim bolnicama koje su ili napravljene ili rekonstruisane širom Republike Srpske”, zaključila je predsjednica Cvijanović.