Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Laktaši

29/03/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Laktaši.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je opština Laktaši primjer uspješne lokalne zajednice, koja ima stabilan budžet u iznosu od 17,5 miliona KM.

“Institucije Republike Srpske su na usluzi Laktašima, ali i svim lokalnim zajednicama u Srpskoj”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je iskazala zadovoljstvo zbog projekata koji su realizovani u ovoj lokalnoj zajednici, a na današnjem sastanku razgovarano je o mnogim projektima koji treba da se realizuju u narednom periodu.

“Raduje me što su, uz neke važne infrastrukturne projekte saobraćajne prirode, napravljeni planovi za oblast predškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. To su projekti od izuzetne važnosti i značaja za sve roditelje koji žive ovdje”, rekla je predsjednica Cvijanović i dodala da su određene firme pokazale interes da budu dio aktivnosti vezanih za obezbjeđivanje mjesta u vrtićima.

Predsjednica Republike je istakla da Laktaši imaju turističke potencijale i banjsko-turističke centre koji predstavljaju dobru priliku za zapošljavanje i privlačenje turista, posebno u godini pandemije.

“Vlada Republike Srpske je raspoložena da, zajedno sa lokalnim vlastima, realizuje sve ono što je potrebno da bi se bilo spremno za period poslije pandemije”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je ponovila da je zadovoljna stabilnošću opštinskog budžeta u Laktašima i što postoji dobra saradnja sa republičkim institucijama, kao i činjenicom da su lokalne vlasti usmjerene na unapređenje života i razvoja ove opštine.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.