Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Istočno Novo Sarajevo

17/03/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas opštinu Istočno Novo Sarajevo.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da će institucije Srpske nastaviti da pomažu razvoj opštine Istočno Novo Sarajevo, kao što su činile i do sada, te najavila izgradnju još jedne škole koja će biti završena za nekoliko godina.

Predsjednica Republike je pohvalila saradnju rukovodstva ove lokalne zajednice sa svim institucijama Republike Srpske, te istakla da je teritorija grada Istočno Sarajevo od strateškog značaja za Srpsku gdje se zadržalo stanovništvo koje je nekada živjelo u Sarajevu, a doživjelo je traumu u građanskom ratu.

“Zaista se dobro osjećam ovdje, jer vidim jedan novi grad koji diše punim plućima, koji izgleda moderno, a odgovara potrebama svojih stanovnika, a ima i ljude koji imaju viziju kako dalje da se razvija”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je rekla da daje podršku svemu onome što su lokalne vlasti i zamislile i ostvarile, kao i da rukovodstvo Istočnog Novog Sarajeva razumije potrebu svojih stanovnika i hoće da im bude na usluzi.

“Mogu obećati građanima Istočnog Novog Sarajeva da sve što budu zajedno dogovorili sa lokalnim vlastima, podržaće republičke vlasti”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da su sadašnji načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i njegov prethodnik Ljubiša Ćosić, zajedno sa institucijama Republike Srpske, napravili mjesto u kojem ima sve više stanovnika, ali i djece, čime raste potreba za novim sadržajima i ponudama.

Nakon razgovora sa načelnikom i zajedničkim obilaskom Parka velikana i lokacija na kojima će biti iskopano jezero i izgrađen vrtić, predsjednica Srpske je rekla da današnjom posjetom želi da pruži podršku viziji izgradnje opštine Istočno Novo Sarajevo.

“Zahvaljujem se načelniku Katiću na pozivu, koji želi da ova opština nastavi da se razvija, kao što se razvijala i do sada, ne gubeći ovu dinamiku koja je vidljiva i prisutna čitav niz godina”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je rekla da će biti izgrađen rekreativni centar sa jezerom i čitavim nizom drugih sadržaja, koji će predstavljati mirnu oazu za stanovnike ove lokalne zajednice, te izrazila zadovoljstvo jer postoji potreba za objektima za predškolsku i školsku djecu.

Predsjednica Republike je podržala izgradnju nove škole, ali i vrtića, za koji je rekla da će Kabinet predsjednika Republike Srpske učestvovati u sufinansiranju tog projekta.

“Poslaću privrednike da i oni kao investitori budu oni koji će praviti stanove, da mi rješavamo neke druge sadržaje, a danas se možemo pohvaliti svim onim što su i kulturni i sportski sadržaji, a biće još toga u budućnosti”, naglasila je predsjednica Cvijanović.