Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa šeficom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH i regionalnom koordinatorkom za Zapadni Balkan

16/03/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa šeficom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH i regionalnom koordinatorkom za Zapadni Balkan Laurom Lungaroti /Laura Lungarotti/.

Na sastanku je razgovarano o migrantskoj krizi, njenim političkim i bezbjednosnim implikacijama, kao i izazovima sa kojima se u tom kontekstu suočavaju Srpska, BiH, ali i cijeli region.

Ovom prilikom je bilo riječi o konkretnim aktivnostima Međunarodne organizacije za migracije u BiH, kao i o saradnji IOM-a sa nadležnim institucijama Republike Srpske.

Tokom sastanka, predsjednica Cvijanović je istakla da je Srpska spremna da razgovara o modalitetima efikasnog rješavanja problema izazvanih migrantskom krizom, ali da ranije zauzet stav institucija Srpske, da na njenoj teritoriji neće biti kampova za smještaj migranata, ostaje nepromijenjen.