Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena

07/03/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku svim ženama povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

„Povodom Osmog marta – Međunarodnog dana žena upućujem vam najsrdačnije čestitke,  a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha. 

Svaki dan, a posebno na ovaj međunarodni praznik, važno  je ukazati na potrebu unapređenja ukupnog položaja žena, jačanje njene ekonomske, političke i društvene nezavisnosti, s ciljem izgradnje boljeg i humanijeg društva, društva jednakosti i jednakih prava za sve.

Žene u Republici Srpskoj, kao stub porodice, društva, institucija, predstavljaju veliku snagu i potencijal za razvoj  u svim  sferama,   obavljaju brojne odgovorne profesionalne funkcije, a zahvaljujući njihovim inicijativama, pokrenuti su mnogi pozitivni procesi.

Koristim priliku da izrazim zahvalnost i odam priznanje svim našim hrabrim ženama koje u borbi protiv pandemije virusa korona nose dvostruki teret i odgovornost. S jedne strane obavljaju poslove u dodatno otežanim uslovima i pod zdravstvenim rizikom, a s druge,  nose brojne obaveze na očuvanju porodice i brige o domaćinstvu.

Kao istinskim promoterima ukupnih društvenih i porodičnih vrijednosti,  trajni zadatak institucija i društva u cjelini ostaje unapređenje ekonomskog i socijalnog položaja žena,  njihovo  osnaživanje, bolja zastupljenost i vidljivost“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.