Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa ambasadorkom Njemačke u BiH

02/03/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorkom Njemačke u BiH Margret Uber /Margret Uebber/.

Predsjednica Cvijanović i ambasadorka Uber razmijenile su mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Srpskoj i BiH, kao i o procesu evropskih integracija, sa posebnim akcentom na 14 prioriteta sadržanih u Mišljenju Evropske komisije.

Ovom prilikom je istaknuto da je Srpska posvećena evropskom putu, uz puno uvažavanje njene Ustavom definisane pozicije, te u skladu sa pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije između različitih nivoa vlasti u BiH.

Tokom sastanka je bilo riječi i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, nabavci vakcina protiv virusa korona, te sprovođenju mjera i neophodnih reformskih procesa u cilju ublažavanja negativnih efekata pandemije na privredu.

Na sastanku je konstatovano da je Njemačka važan spoljnotrgovinski partner Republike Srpske, te izražena spremnost da saradnja u narednom periodu bude dodatno unapređena, kako u sferi ekonomije, tako i u brojnim drugim oblastima.