Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije

14/02/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, državnom rukovodstvu i svim građanima Republike Srbije, povodom Sretenja – Dana državnosti Republike  Srbije.

“U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, Vama, državnom rukovodstvu i svim građanima Srbije, upućujem najsrdačnije čestitke povodom velikog praznika Sretenja – Dana državnosti Srbije.

Rukovodstvo Republike Srpske i njeni građani, u ekonomski snažnoj i politički stabilnoj Srbiji sa Vama na čelu, vidi uzdanicu i najjači oslonac i svaki njen praznik doživljava i osjeća kao svoj. 

Poštovani predsjedniče, koristim priliku da još jednom izrazim zahvalnost institucijama Republike Srbije na brojnim projektima koji su realizovani  u Republici Srpskoj, kao i za vrijednu pomoć koja je upućena ovdašnjim zdravstvenim ustanovama u borbi protiv virusa korona.

U tom smislu,  čestitam Vam na svim rezultatima koje je Republika Srbija ostvarila u procesu vakcinacije,  suverenosti koju je pokazala u nabavci vakcina, kao i na samom procesu imunizacije, čime ste se svrstali među najuspješnije države svijeta.

U uvjerenju da će Srbija, kao faktor regionalne stabilnosti,  nastaviti putem uspjeha na svim poljima,  a naše institucionalne i bratske veze biti još čvršće i sadržajnije, na dobrobit svih naših građana, srdačno Vas pozdravljam”, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.