Predsjednica Republike Srpske uručila veliki prelazni pehar pobjedniku Kupa Republike Srpske Košarkaškom klubu “Igokea”

09/02/2021

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uručila je večeras u Laktašima veliki prelazni pehar pobjedniku Kupa Republike Srpske Košarkaškom klubu “Igokea”, koji je u finalnoj utakmici pobijedio ekipu Bratunca.

Predsjednica Republike Srpske je čestitala finalistima i istakla da je Srpska i u doba pandemije virusa korona u stanju da uživa u sportu.

“Nažalost, nema publike, ali se nadamo da će doći i to vrijeme. Međutim, to nije destimulisalo igrače, oni su pokazali sjajnu igru. To su dobre ekipe, znaju i za srčanost i za strategiju, taktiku i sve što je potrebno da zna jedan sportista. Ponosna sam što mi u Srpskoj i u ova teška vremena možemo da održavamo sport i da vjerujemo u sportska dostignuća. Naravno, oni su i najbolji ambasadori Srpske”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je naglasila da je važno imati domaće sportske zvijezde, bez obzira o kojem sportu je riječ, jer je to dobra poruka za djecu i omladinu koji žele da se oprobaju u svijetu sporta, da imaju za uzore ljude koji predano treniraju.

“U sportu naučite prvo da poštujete sebe i svoje timske kolege, pa protivnika i sudiju i posebno publiku. I sve to daje sjajan rezultat i ja volim što Srpska voli sport”, rekla je predsjednica Cvijanović.