Predsjednica Republike Srpske obišla radove na izgradnji nove bolnice u dobojskom naselju Usora

24/12/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas radove na izgradnji nove bolnice u dobojskom naselju Usora.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da očekuje da će u predviđenom roku biti završen projekat izgradnje novog objekta Bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju koji predstavlja veliki doprinos razvoju zdravstva Srpske.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo jer je riječ o modernom i funkcionalnom objektu u kojem će na jednom mjestu biti sve medicinske službe i usluge, te će pacijenti biti liječeni u mnogo boljem ambijentu, a medicinski radnici raditi u neuporedivo boljim uslovima u odnosu na staru bolnicu, koja je paviljonskog tipa.

“Mi već sada vidimo konkretne radnje velike regionalne bolnice u Doboju, to smo obećavali mnogo godina i konačno smo došli u fazu realizacije”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je navela da je završena finansijska konstrukcija, napravljeni odgovarajući projekti i projektna dokumentacija.

“Danas možemo konačno da kažemo da smo ušli u tu realizaciju”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je čestitala svim angažovanim na realizaciji projekta, prevashodno Gradskoj upravi Doboja, za predan rad sa republičkim vlastima.

“Posebno raduje činjenica koju smo dobili od predstavnika izvođača, da važna firma `Sinofarm` angažuje i oslanja se na domaću radnu snagu i usluge kada je riječ o projektima ove vrste. To nas čini zadovoljnim i ono što su, između ostalog, i bili naši uslovi kada pregovaramo sa određenim investitorima i kada tražimo poslovne partnere”, istakla je predsjednica Republike.