Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Mrkonjić Grad

10/12/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Mrkonjić Grad.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je u Mrkonjić Gradu prethodnih godina realizovano mnogo projekata zahvaljujući dobroj saradnji republičkih i lokalnih vlasti, što je preduslov za rješavanje problema građana.

“Ovo je mjesto koje je pokazalo da već godinama ima vrlo čvrstu vezu sa institucijama Republike Srpske, što je najbolji način da se realizuju određeni projekti, ali su za to potrebne i dobre ideje i inicijative”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da je zahvalna načelnici ove opštine Divni Aničić za dobru saradnju koju su imali prethodnih godina.

“Aktivizam, inicijative i energija koja je dolazila iz opštine davali su nam mogućnost da sagledamo važnost određenih projekata i da nađemo rješenje da oni budu realizovani”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je sigurna da će se i u narednom periodu nastaviti ta dobra saradnja.

“U Mrkonjić Gradu je zaista mnogo projekata realizovano kroz naš zajednički angažman, a oni se odnose i na vrtić i na škole, na lokalnu putnu infrastrukturu, na podršku poljoprivredi i slično”, navela je predsjednica Cvijanović, te izrazila zahvalnost za odgovorno ponašanje ove lokalne vlasti, ističući da jačanje lokalnih zajednica znači jačanje Republike Srpske.