Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa predstavnicama Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj „Mrvice“

01/12/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa predstavnicama Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj „Mrvice“, na čiju inicijativu će, u okviru ovogodišnje humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, biti prikupljana sredstva za pokretanje prve Banke humanog/majčinog/ mlijeka u Republici Srpskoj.

Ovom prilikom, sagovornice su ukazale na važnost jačanja svijesti o potrebama prijevremeno rođene djece, te izrazile uvjerenje da će ovogodišnja humanitarna akcija biti uspješno realizovana.

Prva Banka humanog mlijeka u Srpskoj biće osnovana u okviru Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, a osnovna namjera je da se prijevremeno rođenoj i teškoj bolesnoj djeci, kojoj nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano mlijeko.

U okviru akcije, u periodu od 01. do 31. decembra 2020. godine, biće aktivan i m:tel humanitarni broj 1411. Pozivom na ovaj broj, građani će biti u prilici da podrže akciju sa 1 KM i na taj način daju svoj doprinos cjelokupnoj akciji.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena „S ljubavlju hrabrim srcima“ broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banja Luka.

S obzirom da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj neće biti moguće održati donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Banskom dvoru, ove godine će, tim povodom biti organizovan prikladan televizijski program.

Televizijska emisija, kao centralni događaj humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“, biće emitovana na prvom programu Radio televizije Republike Srpske, kao i na Alternativnoj televiziji 27. decembra 2020. godine u večernjem terminu. Svim televizijskim stanicama koje iskažu želju da daju svoj doprinos humanitarnoj akciji kroz emitovanje televizijske emisije, biće omogućeno preuzimanje signala.