Održana prva sjednica Odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine

24/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović predsjedavala je danas prvom sjednicom Odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine.

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike,  izabran je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike, te usvojen preliminarni prijedlog Programa proslave Dana Republike koji obuhvata svečanu akademiju i svečani defile na Trgu Krajine.

Termin održavanja svečanog defilea će biti naknadano određen zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Utvrđeno je i da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj povodom proslave Dana Republike Srpske 2021. godine neće biti organizovani tradicionalni prijemi kod predsjednice Republike Srpske, te događaji koji podrazumijevaju okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru. 

U svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko Distriktu, Dan Republike Srpske biće obilježen na primjeren način, u skladu sa njihovim mogućnostima, te preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prvoj sjednici Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine, prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, kao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.