Predsjednica Republike Srpske, premijeri Srbije i Republike Srpske, srpski član Predsjedništva BiH i gradonačelnik Gradiške svečano otvorili Dom kulture

13/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, premijer Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić danas su svečano otvorili  u Novoj Topoli kod Gradiške Dom kulture za čiju izgradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 KM.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da novoizgrađeni Dom kulture u Novoj Topoli predstavlja zajednički napor institucija Srpske i Srbije, Grada Gradiške i svih koji su na njemu predano radili.

“Svjesni smo da imamo još mnogo izazova, ali ovo je veliki dan, koji treba upisati u istoriju Nove Topole”, poručila je predsjednica Cvijanović na svečanosti otvaranja novog doma.

Predsjednica Republike je zahvalila predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić zato što je izabrala da nakon reizbora na ovu funkciju prvo posjeti Republiku Srpsku, ističući da je to velika čast.

Predsjednica Republike Srpske je navela da je mnogo napora uloženo na razvoju Republike Srpske, da bude bolja i ljepša, ali da je tako dobro znati da Republika Srpska ima Srbiju iza sebe.

“Tako je dobro znati da imamo oslonac, podršku i to nam daje dodatni podsticaj za sve ono što smo naumili i što radimo. Tu su veliki strateški projekti, hoćemo da budemo vezani komunikacijski na svaki mogući način sa Srbijom, stoga priča o auto-putu, zato smo tako borili za most Bratuljub u Bratuncu, aerodrom u Trebinju koji ćemo imati”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je dodala da ono što je građanima Republike Srpske jako važno jeste upravo to da u svakoj zajednici ima neki projekat, koji je Republika Srbija finansirala.

“Na svemu tome smo jako zahvalni, ali smo posebno zahvalni na jedinstvu koje imamo, na dobrom razumijevanju. Mi funkcionišemo kao tim, nastavljamo da radimo timski, jer znamo da je u tome naša zajednička snaga”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Republika Srpska, kaže predsjednica Srpske, ima ambiciozne planove za razvoj i sve ono što hoće, želi i može da postane u budućnosti.

“Želimo da se oslonimo i na Srbiju u ispunjavanju tih naših ciljeva. I u narednim godinama, bez obzira na izazove, nećemo skrenuti sa ovog puta. Znamo šta treba da bude Republika Srpska i sigurni smo da će ona biti očuvana i jaka, mjesto za sve nas i svu našu djecu”, istakla je predsjednica Cvijanović.