Predsjednica Republike Srpske obišla dvije osnovne škole u Prijedoru

11/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas Osnovnu školu “Dositej Obradović” u prijedorskom naselju Pećani, gdje je uspješno završena akcija sanacija podova u školskim učionicama, koju su podržali gradski privrednici i Kabinet predsjednika Republike.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo što je ova akcija roditelja đaka, škole i gradskih privrednika, koju je podržao i Kabinet predsjednika Republike Srpske, uspješno završena zajedničkim snagama.

“Najsrećniji smo kada radimo ono što je dobro za našu djecu i prosvjetare koji treba da obavljaju svoj posao u adekvatnim uslovima. Uz sve probleme sa virusom korona, ne smijemo da dozvolimo da neki drugi, takođe, trpe”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je zahvalila privrednicima što su odlučili da angažuju sredstva i uključe se u ovu akciju kako bi zajedno obezbijedili bolje uslove za učenike ove škole.

Predsjednica Cvijanović je istakla da postoji jasna namjera da se širom Republike Srpske u svim opštinama i gradovima, uključujući i seoske zone, adaptiraju i rekonstruišu sve škole.

“Polako to ide, osvajamo teren i mnogo toga smo uradili u proteklih 10-12 godina, ali pred nama je još dalek put s obzirom da imamo mnogo škola i mnogo potreba”, rekla je predsjednica Republike i dodala da će sigurno sredstva iz Kabineta predsjednika Republike biti na raspolaganju kao što je to i do sada bio slučaj kada su u pitanju ovako dobri zadaci.

Predsjednica Srpske je istakla da je fokus i na Prijedoru i na sve ono što treba da bude urađeno u centralnim i područnim školama.

Predsjednica Cvijanović obišla je i Osnovnu školu “Petar Kočić” u prijedorskom naselju Urije.

Predsjednica Republike istakla je da je rekonstrukcija ove škole veliki poduhvat, te da je ova obrazovna ustanova opravdala povjerenje zbog čega je i kandidovana prema donaciji koja dolazi iz Vlade Srbije.

“Kada vidimo ovo unutrašnje uređenje i uspostavljanje sportskih sadržaja vidimo da ova škola zaslužuje ne samo našu pažnju nego i svaku pohvalu”, istakla je predsjednica Cvijanović nakon što je obišla Osnovnu školu “Petar Kočić” za čije je unutrašnje i vanjsko uređenju izdvojeno 200.000 evra donacije Vlade Srbije.

Predsjednica Republike istakla je da je raduje činjenica da je ranije imala priliku da pomogne sanaciju sanitarnih čvorova u ovoj školi, te da će i ovo novo uređenje služiti da dobrobit prvenstveno djeci.

“Ovdje imamo neke sadržaje koje nemaju druge škole što će značiti mnogo za razvoj naše djece, ali i za ukupno organizovanje časova. Takođe, trebaju nam i sportski tereni koji će biti stavljeni na raspolaganje i lokalnoj zajednici”, dodala je predsjednica Cvijanović.