Predsjednica Republike Srpske ozvaničila početak izgradnje novog mosta preko rijeke Vrbas u naselju Dolac

08/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničili su danas početak izgradnje novog i najvećeg mosta preko rijeke Vrbas u naselju Dolac, koji će koštati 7,5 miliona KM i povezati centar grada sa naseljima Obilićevo i Starčevica.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da će most preko rijeke Vrbas u banjalučkom naselju Dolac biti simbol Banjaluke kao glavnog grada i administrativnog centra Srpske.

“Kada bude završen, biće ogledalo i nešto čime bi se mogli podičiti i veliki svjetski i evropski gradovi. Po njemu će Banjaluka biti prepoznatljiva. Ovo radimo za neka buduća vremena i ovo je zajednički projekat koji pokazuje da smo jaki, snažni i da odlijevamo svim izazovima i krizama”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je naglasila da je važno da vlasti Banjaluke i Srpske ne gube korak na planu razvoja, te da se u tom smjeru grad na Vrbasu godinama predano gradi, uljepšava i popravlja.

“Ušlo se u svaki dio Banjaluke i moja podrška je uvijek bila i biće na raspolaganju gradonačelniku i njegovim ljudima koji predano rade da bi ostavili trag u svakom dijelu grada i napravili projekte koji će služiti u budućnosti. Dakle, gradnja mosta pokazuje da imamo viziju i stručne ljude koji mogu da odgovore na ovakve izazove znajući da je Banjaluka ogroman resurs”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je ponovila da sve što treba da počne da se radi nosi pečat domaće pameti, te da dokazuje da gradska vlast, ali i svi danas okupljeni imaju viziju kako treba da se razvijaju i Banjaluka i Srpska.

“U narednom periodu imamo ambiciozne planove, jer Banjaluka zaslužuje takve planove. Dakle, svi naši planovi i sve vizije vezane za Banjaluku u budućnosti jesu prilično ambiciozni i sigurno ćemo ih izvršiti”, istakla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je ocijenila da je početak gradnje novog mosta veliki dan za Banjaluku, te je izrazila zadovoljstvo što je idejno rješenje mosta djelo domaćih stručnjaka i njihove kreativnosti.

“Čestitke idu timu koji je uspio da napravi ovakav projekat i pobijedi na konkursu”, rekla je predsjednica Cvijanović.