Predsjednici Republike Srpske uručena Povelja Univerziteta u Banjaluci

07/11/2020

Predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović danas je uručena Povelja Univerziteta u Banjaluci povodom 45 godina rada i razvoja ove visokoškolske ustanove.

U obrazloženju je navedeno da je predsjednica Cvijanović ličnost sa bogatom političkom i profesionalnom karijerom, te osoba koja svojim profesionalnim angažmanom i radom prepoznaje prioritete i potrebe u razvoju Univerziteta u Banjaluci.

„Predsjednica Cvijanović je u svojstvu predsjednika Vlade Srpske od 2014. do 2018. godine, a zatim i predsjednika Srpske od 2018. godine kontinuirano pružala podršku Univerzitetu dajući veliki doprinos unapređenju njegovih prostornih i materijalno-tehničkih kapaciteta i poboljšanju uslova za rad, što je dovelo do povećanja ugleda Univerziteta“, navedeno je u obrazloženju odluke o dodjeli priznanja, koju je predsjednici Republike uručio rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin  na svečanoj akademiji u Banjaluci.

Osim toga, dodaje se, da je predsjednica Cvijanović doprinijela prerastanju Visoke škole unutrašnjih poslova u Fakultet bezbjednosnih nauka, koji je u sastavu Univerziteta.

Povelja Univerziteta se dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja za Univerzitet.