Predsjednica Republike Srpske uputila čestitku Boračkoj organizaciji Republike Srpske povodom obilježavanja krsne slave – Mitrovdana

07/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske – Mitrovdana, uputila je čestitku predsjedniku Boračke organizacije Milomiru Savčiću i svim članovima ove organizacije.

„U ime građana Republike Srpske i svoje ime, Vama, svim borcima Republike Srpske i porodicama poginulih i nestalih boraca upućujem najiskrenije čestitke povodom obilježavanja Mitrovdana – krsne slave Boračke organizacije.

Obilježavanje Krsne slave je prilika da se sa neizmjernom zahvalnošću i posebnim pijetetom podsjetimo na herojske borbe boraca koji su, vođeni časnim ciljevima i nesebičnom hrabrošću, braneći pravo na život i slobodu srpskog naroda, odigrali odlučujuću ulogu u odbrani i očuvanju Republike Srpske.

Njihova žrtva sve nas obavezuju, ali i opominju da nema važnijeg zadatka od onog da čuvamo teško stečenu slobodu, čuvamo, jačamo i unapređujemo Republiku Srpsku i njene institucije“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.