Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom bolnice „Sveti Vračevi“

04/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je podrška republičkih i lokalnih institucija na strani zdravstvenog sektora, koji nosi najveći teret krize izazvane virusom korona, i apelovala da građani poštuju propisane mjere i olakšaju zdravstvenim radnicima inače težak posao.

Predsjednica Cvijanović je, nakon sastanka sa vršiocem dužnosti direktora bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi” Zlatkom Maksimovićem kojem je prisustvovao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, rekla da su zdravstveni radnici veoma opterećeni, posebno sada, u vrijeme epidemije, kada je veliki broj oboljelih i potrebna je reorganizacija i sasvim drugačiji način postupanja.

“Oni su ti koji neumorno rade i koji, uprkos svim ovim izazovima i teškoćama ne gube ni moral, ni volju, ni želju da se svi zajedno uhvatimo u koštac sa ovim problemima i da ih prevaziđemo. Ovdje sam da im dam podršku i da kažem da cijenimo duboko ono što se radi i u ovoj bolnici i u bolnicama širom Republike Srpske”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je napomenula da od zdravstvenih radnika zavisi kako će neke stvari na kraju izgledati, ali da je najveća odgovornost na građanima, da se ponašaju u skladu sa propisanim mjerama.

“Da tako ovim ljudima olakšamo posao koji je inače težak i u normalnim vremenima”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da se pokazalo kao odlično to što se prije nekoliko godina predano radilo na tome da se grade nove bolnice, rekonstruišu one gdje je to bilo moguće.

“Isplatilo se to što smo stvarali nove kapacitete, nabavljali novu opremu i ulagali u edukaciju naših kadrova, a ono što sam čula danas ovdje jeste da se u tom pravcu ide i u budućnosti. Moramo edukovati ljude, slati ih na usavršavanja, moramo pozivati stručnjake da dolaze ovdje i podržavam što takva praksa postoji u okviru rada bolnice u Bijeljini”, istakla je predsjednica Cvijanović.