Predsjednica Republike Srpske posjetila kompaniju “Dević tekstil”

02/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Tesliću kompaniju “Dević tekstil”.  Predsjednica Republike pohvalila je rukovodstvo ovog preduzeća kako je organizovalo proizvodnju u okolnostima epidemije virusa korona, kao i njihove ambiciozne planove.

Predsjednica Cvijanović rekla je da je zadovoljna što može da pruži podršku poslodavcima koji se predano bore na tržištu u vrijeme virusa korona, kao i na očuvanju radnih mjesta, te aktivnostima za nastavak poslovanja kada epidemija prođe.

“Pohvalno je to što je ova kompanija izdvojila ogromna sredstva da bi izvršila modernizaciju i nabavila određenu opremu da bi se proces proizvodnje olakšao i da bi bili efikasniji”, izjavila je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila uvjerenje da će, kada se prevaziđu problemi, ova kompanija, koja zapošljava više od 300 radnika, “disati punim plućima”, kao i drugi privredni subjekti u Srpskoj.

“Zadovoljna sam i zbog toga što je Vlada Republike Srpske u ovo teško vrijeme kroz različite programe podrške pomagala i lokalne zajednice, ali isto tako i privredu, s ciljem, koji je i ostvaren, da se očuvaju radna mjesta i da se što je moguće manje ili na najmanji nivo svedu ove teške posljedice, kojima smo svi izloženi”, izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je poručila da su svi usmjereni na dva sektora – zdravstvo i privredu.