Predsjednica Republike Srpske položila kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Tesliću

02/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović položila je danas kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” u Tesliću koja se finansira donatorskim sredstvima Vlade Srbije od oko 300.000 evra.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je zadovoljna što je ona kandidovala ovaj projekat Vladi Srbije i najavila da će uskoro na školskim objektima biti zamijenjena stolarija.

“Zadovoljstvo je što vidim da su započeli radovi i da će ovaj veliki projekat, izuzetno važan za Teslić, za naše roditelje ovdje, posebno za djecu i prosvjetne radnike, biti okončan u roku”, istakla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Srpske je zahvalila Vladi Srbije za slične projekte koji su realizovani u Srpskoj, uz angažman Vlade Republike Srpske.

“Mi ćemo nastaviti ovdje sa gradnjom. Riječ je o staroj školi koja ima i veliki broj učenika, oko 700 u centralnom objektu i oko 200 u područnim. Prema tome, moramo voditi računa o ovom cjelokupnom školskom objektu”, rekla je predsjednica Republike i najavila da je plan da naredne godine bude promijenjena cjelokupna stolarija. 

Predsjednica Cvijanović je poručila da će danas posjetiti i gradilište školskog objekta za Područno odjeljenje Gornji Teslić, koje je u sastavu OŠ “Ivo Andrić” Đulići koje se već privodi kraju, a finansira sredstvima Vlade Republike Srpske.

“Naš program podrške obrazovnim institucijama i školama je nešto što u kontinuitetu radimo u svim našim gradovima, selima i opštinama”, istakla je predsjednica Republike i naglasila da je ponosna što je svojevremeno pohađala OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Tesliću.