Predsjednica Republike Srpske obišla radove na rekonstrukciji Doma zdravlja u Prnjavoru

02/11/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas radove na rekonstrukciji Doma zdravlja u Prnjavoru.

Predsjednica Republike Srpske tokom posjete Domu zdravlja u Prnjavoru, u kojem je počela prva faza realizacije projekta energetske efikasnosti ukupne vrijednosti oko 800.000 KM, rekla je da se ovakvim projektima u svim opštinama i gradovima širom Republike Srpske prave bolji uslovi za život građana.

Predsjednica Cvijanović je istakla da će projekat u Prnjavoru, koji je pokrenut na njenu inicijativu, biti od koristi pacijentima, ali i zdravstvenim radnicima koji su u prethodnom periodu usljed virusa korona podnijeli veliki teret.

“Treba da se pridržavamo propisanih pravila, da poštujemo donesene mjere kako bismo zaštitili naš zdravstveni sektor i zdravstvene radnike. Slom zdravstvenog sistema značio bi da veliki broj zdravstvenih radnika bude zaražen, bolestan, a posebno bi značilo preveliki priliv pacijenata i onda bi se na nehuman način moralo pristupati, jer ako nemate dovoljno kapaciteta, smještaja i mogućnosti da pomognete, bojim se da bi mnogi bili ljekarski nezbrinuti”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je najavila da će u krugu Doma zdravlja u Prnjavoru u narednom periodu biti urađena sanacija još nekih objekata kako bi sve službe raspoređene po različitim zgradama imale uslove za rad.

Predsjednica Cvijanović rekla je da Prnjavor nije izuzetak i da je Republika Srpska veliko gradilište, što raduje uprkos ovim teškim i izazovnim vremenima.

“Da bismo uspjeli i kako bismo ušli u druge faze razvoja moramo se zaštiti. Kada je skoro cijeli svijet na koljenima, države se zaključavaju, mi smo odlučili da to za sada ne radimo, pustili smo ponovo da se u školama odvija nastavni proces, škole su otvorene, rade ugostiteljski objekti, u suštini fabrike rade. Da bismo to očuvali i ekonomski preživjeli moramo slušati epidemiološke stručnjake i raditi ono što nam kažu”, poručila je predsjednica Srpske.