Predsjednica Republike Srpske posjetila preduzeće “Metalac MBM”

27/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Derventi preduzeće “Metalac MBM”.
Predsjednica Republike rekla je da je raduje što je ovo uspješno preduzeće, sa dugom tradicijom i dobrim proizvodom, prepoznatim na svjetskom tržištu, uspjelo da prevaziđe sve izazove i teškoće tokom pandemije, te poručila da će Vlada Srpske i dalje biti podrška privrednim subjektima koji imaju jasan plan.

“Ovo je uspješno preduzeće. Kao i svi drugi tokom ove pandemije imali su velike izazove, ali su uspjeli da ih prevaziđu. Raduje me da je u pitanju organizovana proizvodnja sa dugom tradicijom i dobrim proizvodom koji je prepoznat na svjetskom tržištu”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo onim što je čula u razgovoru sa vlasnikom kompanije.

“Ovdje se pojavljuje i neki novi partner, čak i u ovo teško vrijeme, postoje poslovne veze koje se uspostavljaju što će značiti veću proizvodnju u budućem vremenu. Preduzeće je uložilo i na inovacije, uvođenje robota u proizvodnju. Idu ukorak sa vremenom i potrebama današnjeg svijeta”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je istakla da je preduzeće “Metalac MBM” konkurentno ne samo na prostoru Republike Srpske, BiH ili cijele regije, već i šire.

“Podrška i činjenici da zapošljava toliki broj ljudi, da izvršavaju obaveze, da vode računa šta su potrebe radnika i države”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da će Vlada Republike Srpske i republičke institucije i dalje biti podrška privrednim subjektima koji imaju jasan plan, koji se bore sa problemima i izlaze kao pobjednici iz takve borbe.

“Ovdje 60 radnika ima stabilna primanja i rade u proizvodnom pogonu koji je veoma savremen”, dodala je predsjednica Cvijanović.