Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Derventa

27/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović počela je posjetu opštini Derventa posjetom novoizgrađenom Parku 9. januar i susretom sa načelnikom lokalne zajednice Miloradom Simićem.

Predsjednica Republike Srpske pohvalila je danas rezultate rada načelnika opštine Derventa Milorada Simića i njegovog tima u proteklom periodu, kao i stabilnost koja vlada u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednica Cvijanović je rekla da prati razvoj ove opštine još od kada je obavljala funkciju predsjednika Vlade Srpske, te navela da Derventa racionalno troši novac, ima nizak nivo zaduženosti i da će i dalje uživati podršku republičkih institucija.

Predsjednica Republike je tokom posjete opštini Derventa posjetila i novoizgrađeni Park 9. januar, za šta je Vlada Republike Srpske izdvojila 350.000 KM, a iz budžeta opštine obezbijeđeno je 130.000 KM.

“Zajedničkim naporima republičkih i lokalnih vlasti, od jednog mjesta koje je bilo devastirano, bez perspektive, napravili smo uspješno mjesto. Očekujemo da će se razvijati i dalje”, rekla je predsjednica Cvijanović i naglasila da Derventa u oblasti privrede može da bude primjer svim lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Predsjednica Republike je navela da je veliki broj stranih investitora pronašao svoje mjesto u Derventi i da su u saradnji sa lokalnim vlastima uspjeli da zaposle veliki broj ljudi.

“Kada razgovarate sa stranim investitorima, oni navode da je jako važno kakav je odnos lokalnih vlasti, i kao pozitivan primjer ističu Derventu”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da su republičke institucije uvijek reagovale kada su u pitanju veći projekti, te dodala da će i ubuduće podržavati ovu opštinu.

“Naša je ambicija prilično velika kada je u pitanju Derventa, ali i cijela Republika Srpska, da napravimo od jedne opštine i svakog grada veliko gradilište”, rekla je predsjednica Republike Srpske.