Predsjednica Republike Srpske obišla vrtić “Naša djeca”

22/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas u Banjaluci vrtić “Naša djeca” u kojem se sprovodi energetsko saniranje.

Predsjednica Republike Srpske poručila je da su republičke institucije opredijeljene da poboljšaju energetske uslove u obrazovnim ustanovama, prije svega predškolskim, a potom i ostale uslove koji su neophodni za njihov nesmetan rad.

Predsjednica Cvijanović je istakla da se godinama širom Srpske realizuje projekat energetske efikasnosti, a koji je, kada je riječ o predškolskim ustanovama, uklopljen i u inicijativu koja se odnosi na populacionu politiku.

“Svakako da je jedan od fokusa predškolsko obrazovanje i vaspitanje, ali i ukupno obrazovna sfrera kao jedan od segmenata. Ostali segmenti su vezani za bolji život, otvaranje novih radnih mjesta, adekvatnu infrastrukturu, bolje komunalne usluge i ostalo čemu smo opredijeljeni”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je navela da sve što se danas radi u Banjaluci, a odnosi se na proširenje kapaciteta u vrtićima ili rekonstrukciju postojećih objekata, institucije Srpske rade u skladu sa programom koji je pripremio gradonačelnik Igor Radojičić i njegov tim.

“Naravno da su Vlada Srpske i republičke institucije tu kao podrška da bi bili realizovani projekti”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da će se u narednom periodu, kada bude završena energetska efikasnost, u svim tim objektima pristupiti rješavanju ostalih problema, bilo sanitarnih ili nešto drugo što bude zahtjev tih ustanova.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović inicirala je u decembru prošle godine da se u projekat energetske efikasnosti uvrste banjalučki vrtići “Naša djeca” i “Neven”, imajući u vidu značaj predškolskog obrazovanja za razvoj i vaspitanje djece i obezbjeđivanja adekvatnih uslova za smještaj u predškolskim ustanovama.