Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Kneževo

21/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas opštinu Kneževo.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da opština Kneževo dobro sarađuje sa republičkim vlastima, s ciljem obezbjeđivanja boljih uslova za život stanovnika, ali i unapređenja privrede.

“Podržavam aktivnosti lokalne uprave i tako će biti i u narednom periodu. Ovdje su realizovani značajni projekti, imamo sada savremeni Dom zdravlja, Centar za socijalni rad i zgradu Policijske stanice”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da će Kabinet predsjednika Republike Srpske pomoći i rekonstrukciju vrtića.

“Zadovoljstvo je što je potrebno povećati kapacitete vrtića, a sredstvima iz Kabineta predsjednika Republike biće pomognuta njegova rekonstrukcija”, dodala je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je rekla da su u Kneževu otvoreni i različiti pogoni, odnosno obezbijeđena radna mjesta, što je izuzetno značajno.

“Podržavam i lokalne privrednike, jer su važni za unapređenje života. Takođe podržavam i inicijativu lokalnih vlasti za otvaranje radnih mjesta, a značajno je što ova vlast podržava investitore da dobiju adekvatne lokacije. Optimista sam kada je riječ o daljem razvoju Kneževa”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je u Kneževu razgovarala i sa članovima Planinarskog društva “Vilenska vrela”, koje ima više od 60 članova.

“Zadovoljstvo je što sam razgovarala sa mladima koji su članovi ovog društva. Još veće je zadovoljstvo što će iz budžeta Kabineta predsjednika Republike biti pomognut dio projekta koji se odnosi na mapiranje staza, a nakon toga i ostale faze koje će biti realizovane u narednom periodu, takođe, uz podršku i načelnika i ove lokalne zajednice””, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je ocijenila da opština Kneževo ide putem razvoja.

“Dogovorila sam sa načelnikom opštine da nakon izbora ponovo razgovaramo o važnim projektima, kako bi njihovu realizaciju planirala Vlada Republike Srpske, Kabinet predsjednika Srpske, ali i radi podrške Srbije”, navela je predsjednica Cvijanović.