Predsjednica Republike Srpske obišla preduzeće „D Veli“

19/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas u Prnjavoru preduzeće „D Veli“.

Predsjednica Cvijanović je nakon posjete preduzeću „D Veli”, koje se bavi proizvodnjom zaštitnih čizama, rekla da je zadovoljstvo vidjeti ovakav privredni kapacitet koji zapošljava 86 ljudi sa namjerom da taj broj bude mnogo veći, sa prepoznatljivim proizvodom koji nalazi svoje mjesto na globalnom tržištu jer su prisutni na svim kontinentima.

“Oni su istovremeno naišli na podršku lokalnih vlasti, koje istu podršku imaju od republičke vlasti, da bismo mogli da zapošljavamo ljude i mijenjamo privredni ambijent. Puna podrška svakome ko ima ovakvu inicijativu i ko želi da u saradnji sa Vladom Republike Srpske i drugim republičkim institucijama jača svoju lokalnu zajednicu”, poručila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike Srpske rekla je da je Poslovna zona “Vijaka” u Prnjavoru, u kojoj proizvodne pogone ima već nekoliko preduzeća, pun pogodak i da je ova lokalna zajednica odlično iskoristila činjenicu da će tim područjem prolaziti auto-put.

Predsjednica Cvijanović je napomenula da je inicijativa načelnika opštine Prnjavor o poslovnoj zoni na Vijaci počela u vrijeme dok je ona bila predsjednik Vlade Srpske.

“Zajedno smo rješavali pitanje zemljišta, uređenje određenih odnosa, ali smo bili svjesni činjenice da će auto-put znatno promijeniti privrednu ponudu na teritoriji svih opština kroz koje prolazi auto-put. Prnjavor je to odlično iskoristio”, rekla je predsjednica Srpske.