Predsjednica Republike Srpske otvorila novi objekat Policijske stanice Banjaluka – Lauš

18/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i gradonačelnik Igor Radojičić otvorili su novi objekat Policijske stanice Banjaluka – Lauš u banjalučkom naselju Lauš, ukupne vrijednosti 1,3 miliona KM.

Predsjednica Cvijanović je rekla da je ovo jedan u nizu projekata koji su zajedno radili Vlada i grad.

“Srećna sam što smo ovu priču inicirali dok sam bila predsjednik Vlade. Mnogo toga će se raditi u narednom periodu i zato nam je potrebna stabilnost u svakoj lokalnoj zajednici”, istakla je predsjednica Republike na otvaranju.

Predsjednica Republike Srpske je dodala da je ovo veliki dan i za Lauš i za Banjaluku, ali i za Republiku Srpsku, te da su svi građani Srpske ponosni na ono šta je Banjaluka.

“U Banjaluci imamo stabilnu i odgovornu vlast koja zna šta su potrebe građana. Sve što danas radimo značiće bolju Republiku Srpsku”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske smatra da je danas svečano otvoreni novi objekat u Banjaluci, u koji su smještane Policijska stanica Lauš, te prostorije mjesnih zajednica Lauš 1 i 2, dokaz snage i odgovornosti republičkih i lokalnih vlasti za rješavanje problema građana.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je ovo jedan od stotinu projekata, realizovanih na području Banjaluke, koji pokazuje ravnomjeran pristup svim građanima, bez obzira u kojem dijelu grada žive.

“Zadovoljstvo mi je što smo u prilici da otvorimo ovaj značajan objekat i pokažemo da smo u stanju da realizujemo projekte zajedno, kroz saradnju lokalne zajednice i Vlade Republike Srpske, u ovom slučaju Ministarstva unutrašnjih poslova, koje na ovaj način dobija adekvatan prostor i pretpostavke za bolji rad pripadnika MUP-a”, rekla je predsjednica Republike.

Prema riječima predsjednice Cvijanović, bolji uslovi za rad Policijske stanice znače bolji angažman na cijeloj teritoriji Republike Srpske u funkciji bezbjednosti svih građana.

“S druge strane, administrativni centar će izaći u susret potrebama naših stanovnika, kojih je ovdje zaista mnogo i koji sada mogu da rješavaju sve svoje probleme na jednom mjestu, u modernom objektu”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je dodala da je ovo jedan od projekata koji je promijenio sliku ovog dijela grada i obezbijedio daleko veću funkcionalnost nego ranije.

“Pozdravljam napore lokalne administracije, predvođene gradonačelnikom, jer su kroz saradnju sa našim građanima, definisali šta su najvažnije potrebe, a onda napravili aranžman sa Vladom Republike Srpske i realizovali projekte”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Srpske je istakla da je ponosna na ono što Banjaluka danas pokazuje kao glavni grad, ali i na činjenicu da su svi drugi gradovi i opštine Srpske zagledani u Banjaluku i svaki uspjeh Banjaluke posmatraju kao svoj i cijele Republike.

“Nastavićemo da razvijamo Banjaluku i zato su nam potrebne odgovorne institucije i vlasti i jako dobra saradnja republičkih i lokalnih vlasti”, poručila je predsjednica Republike Srpske.

Novi objekat Policijske stanice je namjenski, moderan i funkcionalan, površine oko 450 kvadratnih metara i istovremeno prvi objekat policijske stanice izgrađen u Banjaluci nakon više od 30 godina.

Riječ je o dvonamjenskom objektu u kojem su u jednom dijelu prostrije Policijske stanice, a u drugom kancelarije mjesnih zajednica Lauš 1 i Lauš 2.