Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Trnovo

16/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Trnovo.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da će svi započeti i najavljeni projekti u opštini Trnovo da promijene privrednu i turističku sliku ove opštine, koja ima ogroman potencijal.

Predsjednica Cvijanović je istakla da su promjene u Trnovu vidljive i izrazila zadovoljstvo što su intervencije Vlade Srpske i drugih republičkih institucija pomogle u prethodnim godinama kako bi se obezbijedili bolji uslovi za život stanovnika ove lokalne zajednice.

“Raduje me da postoje određeni planovi i da ima konkretnih aktivnosti koje podrazumijevaju otvaranje novih radnih mjesta”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je napomenula da će u turističkom smislu ova opština imati veliku razvojnu šansu, dodajući da je sve potrebno raditi planski, kao što je bilo i do sada, kada su prvo radili na infrastrukturi, obnavljanju škole, puteva, poboljšanju uslova za život, u čemu su važni i opštinski podsticaji za mlade, te stipendije i slično.

“U zajednicama u kojima imate ljude koji znaju da rade i hoće da sarađuju sa republičkim institucijama, uspjeh je neizostavan. Sigurana sam da će sve ovo što je započeto i što je u najavi da promijeni privrednu, ali i turističku sliku opštine, jer ima ogromni potencijal”, istakla je predsjednica Srpske.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović uručio je predsjednici Cvijanović opštinsko priznanje – Povelju za pomoć koju je pružila Trnovu dok je bila predsjednik Vlade Republike Srpske.