Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Srbac

14/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Srbac.

Predsjednica Republike izjavila je danas da je opština Srbac na razvojnom putu, te da je to postignuto zajedničkim angažmanom lokalne i republičkih vlasti.

“Mnogo je realizovanih projekata, ali i mnogo onih koje su u pripremi. Planovi ove lokalne zajednice su ambiciozni i odnose se na stvaranje sve boljih uslova za život naših građana”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Srbac naglasila da su najvažniji projekti izgradnja bolje saobraćajne infrastrukture, kao i projekti koji se odnose na utvrđivanje obala, odnosno zaštitu od poplava.

“Vlada Srpske kroz svoje programe učestvuje u svim tim kapitalnim projektima. Osim toga, interesuje nas i sve što se odnosi na uređenje škola i vrtića. Srećna sam što vidim da ovdje ima projekata, da će početi gradnja novog vrtića, da se saniraju školski objekti”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Republike, vidljivo je da je Srbac u zamahu.

“Naravno da ostaje potreba da dolazimo do novih investitora, ali ono što je ohrabrujuće kada je u pitanju Srbac jeste da su postojeći investitori proširili svoje kapacitete što automatski znači nova radna mjesta”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je pozdravila najavljeni program opštine koji se odnosi na obezbjeđivanje stanova za mlade bračne parove, ističući da je to dobar način da se mladi ljudi zadrže u Srpcu i tu grade budućnost.

Predsjednica Republike Srpske prije sastanka sa rukovodstvom opštine obišla je izložbene štandove na sajmu domaćih proizvoda, koji je povodom Dana opštine, organizovan na centralnom trgu.