Predsjednica Republike Srpske posjetila višečlanu porodicu Večernović

14/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas višečlanu porodicu Večernović iz Nožičkog kod Srpca i uručila joj rješenje o donaciji za dogradnju i opremanje kuće.

Predsjednica Cvijanović je istakla da joj je zadovoljstvo što može pomoći ovoj porodici, te osim donacije za dogradnju kuće najavila još jednu u vidu plastenika.

“Ovo je skromna porodica koja nema nikakva velika očekivanja. Ali, ono što je realno za očekivati jeste da im se naprave bolji uslovi za život i to ćemo i uraditi ovom donacijom koju je obezbijedio Kabinet predsjednika”, rekla je predsjednica Republike.

Prema riječima predsjednice Srpske, sredstva će biti iskorištena za sanaciju kuće i obezbjeđivanje boljih uslova za život Večernovića.

“Ono što bi trebalo da im olakša jeste i plastenik i vidim da je ova porodica posebno zahvalna na tome i da će im to mnogo značiti”, naglasila je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da je važno da republička i lokalna vlast brinu o porodicama koje imaju više djece i koje žele da im grade neku bolju budućnost.

“Mislim da je uloga svih nas, na kojem god nivou vlasti bili, da udružimo snage i pomognemo tim ljudima. Bilo bi najbolje da se za ove porodice obezbijedi posao, da ljudi sami brinu o svojim porodicama, ali to, nažalost, nije uvijek moguće. Na tome ćemo raditi u perspektivi”, poručila je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je mnogo urađeno u okviru širokog programa pomoći višečlanim porodicama širom Republike Srpske, bilo da je riječ o finansijskoj podršci, podršci koja se odnosila na izgradnju kuća ili besplatne udžbenike.

“Sve su to stvari koje na određen način treba da im pomognu. Nama je važno da se sva djeca u Republici Srpskoj izvedu na pravi put”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske je izrazila zahvalnost lokalnoj zajednici koja nastoji na izađe u susret potrebama svojih građana.