Predsjednica Republike Srpske posjetila Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu

08/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Bolnicu “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

Predsjednica Republike Srpske je, tokom posjete Bolnici “Srbija”, rukovodstvu ove zdravstvene ustanove uručila rješenje o vrijednoj donaciji – inkubatoru za Odjeljenje pedijatrije.


Predsjednica Republike izjavila je da je područje Istočnog Sarajeva strateški prostor za razvoj Republike Srpske.

“Mi želimo da ovo područje popunimo svim mogućim sadržajima, kako bi naši građani ovdje imali sve što im je potrebno”, rekla je predsjednica Cvijanović nakon sastanka sa rukovodstvom Bolnice “Srbija”, koje je predvodio direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Predsjednica Republike je podsjetila da je u ovom gradu mnogo projekata realizovano, a posebno je istakla izgradnju nove bolnice, te izrazila zadovoljstvo što će uskoro biti završena i opremljena nova zgrada Zavoda za transfuziologiju, kao i ostali sadržaji u okviru bolničkih kapaciteta.

“Meni je zadovoljstvo što sam danas ovdje sa ovim vrijednim ljudima, koji su u ovom periodu korone podnijeli najveći teret, a to su naši radnici u zdravstvu i bez njih bi mnoge stvari izgledale drugačije. Zahvalnost za svu tu upornost i predan rad”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je dodala da je Vlada Srpske već odavno prepoznala da je ovo područje strateški prostor.

“Zbog toga mnogo je infrastrukturnih projekata i drugih sadržaja vezanih i za omladinu i za penzionere i za djecu”, poručila je predsjednica Cvijanović i dodala da vjeruje u budućnost Istočnog Sarajeva.