Predsjednica Republike Srpske posjetila opštinu Pale

07/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Pale na čelu sa načelnikom opštine Boškom Jugovićem o realizaciji razvojnih projekata i izgradnji lokalne infrastrukture.

Nakon sastanka, predsjednica Cvijanović je obišla radove na izgradnji nove zgrade vrtića i sanacije zgrade Doma zdravlja Pale.

Prilikom obilaska radova na izgradnji nove zgrade vrtića, predsjednica Republike družila se sa mališanima obdaništa “Bubamara” koji su joj tom prilikom poklonili buket cvijeća.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da su Pale srce života Republike Srpske.

“Veliko mi je zadovoljstvo što danas na Palama mogu da vidim rezultate rada načelnika opštine Boška Jugovića i njegove administracije. Ono što je važno jeste da je opštinski budžet stabilan i da opština stabilno funkcioniše, te da imamo stabilnost i u okviru lokalnog parlamenta”, izjavila je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je istakla da je sve to zajedno, uz podršku Vlade Republike Srpske i drugih republičkih institucija, doprinijelo da stanovnici Pala danas žive u jednom sasvim drugačijem ambijentu i svi koji ovdje dolaze sa strane mogu da vide te promjene nabolje.

“Mi smo zadovoljni razvojem Pala jer je ovdje srce života Republike Srpske i veoma je važno da stanovnici ove lokalne zajednice dobiju sve ono što im je potrebno. Vidjeli smo danas da se ovdje intenzivno gradi novi objekat vrtića, i tu ćemo zajedno kroz sredstva lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske i sredstava Predsjednika Republike intervenisati i završiti taj objekat na radost naših roditelja i mališana na Palama”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Srpske, na Palama će biti nastavljene aktivnosti na rekonstrukciji i obnovi infrastrukturnih objekata, uključujući i Dom zdravlja, kao i ostalih kapaciteta koje je neophodno renovirati.

Predsjednica Republike Srpske je ponovila da je od izuzetne važnosti saradnja lokalne zajednice sa Vladom Republike Srpske.

“Ja sam ponosna na tu vezu koju imamo ovdje sa lokalnim vlastima i upravo zahvaljujući vezi i saradnji Republike i lokalne zajednice uspjeli smo toliko toga da uradimo”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo činjenicom da na Palama postoje razvojni planovi za naredni period, ističući da je to posebno raduje.

“Raduje me činjenica da je i opština Pale, kao i ostale lokalne zajednice i u vrijeme epidemije virusa korona dobila pomoć i podršku Vlade Republike Srpske. Zahvaljujući tome obezbijeđeno je normalno i stabilno funkcionisanje opštinskog budžeta”, navela je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je konstatovala da vizija razvoja Pala postoji i potvrdila da će nastaviti da podržava tu viziju, kao i sve dobre projekte planirane za naredni period, a koji se odnose na lokalnu komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, kao i ulaganje u vaspitno-obrazovne i kulturne institucije.

“Podrška Vlade i mene lično neće izostati, biće i dalje prisutna na Palama”, poručila je predsjednica Cvijanović.