Predsjednica Republike Srpske posjetila Fabriku obuće „Dermal“

06/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Kotor Varošu Fabriku obuće „Dermal“.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je Fabrika obuće “Dermal” veliki resurs ne samo ove lokalne zajednice, nego Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je riječ o poslodavcu koji zna svoj posao, izvršava obaveze prema radnicima i prema državi, te ima viziju.

“Ovaj poslodavac je prateći tu viziju uspio da napravi uspješan kompleks ovdje u Kotor Varošu i da proširi svoj posao i na opštinu Kneževo. Zahvalna sam im jer Republika Srpska bez ovakvih ljudi i ovakvih firmi ne može ni da opstane ni da funkcioniše”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Predsjednica Republike je navela da je važno da postoji dobra veza poslovnih subjekata sa Vladom Republike Srpske, te da rukovodstvo “Dermala“ računa na podršku institucija Srpske i u budućem periodu.

Predsjednica Cvijanović je dodala da se u ovoj fabrici poštuju sve epidemiološke mjere, kako bi radnici bili što je moguće više zaštićeni.

“Dobra okolnost je što ovdje nije prestajala proizvodnja tokom pandemije virusa korona, što se proces rada odvijao i tokom složenih situacija“, napomenula je predsjednica Republike.

Predsjednica Srpske je navela da uvijek pruža podršku dobro uređenom i uspješnom kolektivu, koji mnogo znači i radnicima i svima u Republici Srpskoj.