Predsjednica Republike Srpske posjetila Fabriku obuće „Sportek“

06/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Kotor Varošu Fabriku obuće „Sportek“.

Predsjednica Republike Srspke izjavila je da je Fabrika obuće “Sportek” iz Kotor Varoša primjer uspješne proizvodnje, ne samo sa aspekta proizvoda koji ovdje nastaju, nego i sa aspekta odgovornosti prema lokalnoj zajednici, radnicima i cijeloj Srpskoj.

“S ponosom sam obišla proizvodnju, gdje je vidiljiv način dobre organizacije i uloženo dosta truda. Ovo nije važno samo za lokalnu zajednicu, nego i za cijelu Republiku Srpsku”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike istakla je da je impresivno što u Srpskoj imamo ovakvu proizvodnju kojom možemo da snabdijemo svjetsko tržište i da neka najpoznatija sportska imena upravo nose sportsku obuću koja je proizvedena u Kotor Varošu.

“Zadovoljstvo je kada vidimo da je veliki broj radnika ovdje uposlen, da se poštuju naši zakoni i sve obaveze koje poslodavac treba da ispuni i prema radnicima i prema državi”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Republike Srpske, doprinos ukupnoj zaposlenosti je ogroman kada imate oko 2.000 ljudi koji učestvuju u proizvodnji ovog tipa.

“Jasno je koja su to izdvajanja i za budžet i koja se obezbjeđuju za radnike. Oduševljena sam onim što sam vidjela ovdje i ovo je nešto što možemo naći samo na svjetskom nivou, i kada pogledate broj proizvodnih hala i način ukupne organizacije i poslovanja”, navela je predsjednica Cvijanović.