Predsjednica Republike Srpske prisustvovala promociji kadeta XXI klase Jedinice za policijsku obuku Policijske akademije i VII klase za Specijalnu antiterorističku jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

06/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je danas u Zalužanima promociji kadeta XXI klase Jedinice za policijsku obuku Policijske akademije i VII klase za Specijalnu antiterorističku jedinicu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske poručila je da su institucije Srpske opredijeljene da jačaju bezbjednosne kapacitete Republike, na koju svi treba da budu ponosni.

“Cilj mora biti očuvanje Republike, da bude jaka, stabilna, neupitna i jedino mjesto za život svih nas”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je naglasila da građani Srpske imaju povjerenje u policiju znajući da ona štiti ustavni poredak Republike, bezbjednost i građane, zbog čega institucije moraju da vode računa o primanjima i uslovima u kojima radi policija.

Predsjednica Srpske je napomenula da su institucije Republike Srpske godinama unazad radile na stvaranju boljih pretpostavki za rad policije, što se vidi kroz opremljene policijske stanice, Centar za obuku, transformaciju u obrazovanju, nabavku potrebne opreme za rad policajaca.

“Išli smo ukorak sa potrebama naše policije. Voljela bih da kažem da su pred vama laki zadaci, ali smo svjesni da je Republika Srpska prioritet svih i da je njena bezbjednost najbolja pretpostavka za svaki drugi razvoj. Znam da građani cijene sve što činite za njih. Od postanka Srpske uvijek je bilo velikih izazova, novih kriza, ali molim vas da razumijete da i u teškim političkim procesima naši građani računaju upravo na vas”, istakla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je čestitala i roditeljima kadeta, jer trebaju da budu ponosni na njih.