Predsjednica Republike Srpske posjetila vinariju „Jungić“

05/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas vinariju „Jungić“ kod Čelinca.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da vinarija “Jungić” ima jako dobro organizovan posao i proizvod koji je našao svoje mjesto na tržištu i izvan Republike Srpske.

Predsjednica Cvijanović je navela da o tome svjedoče i brojne nagrade koje vinarija dobija.

“Ono što me posebno raduje jeste činjenica da su ljudi pokrenuli određene poslove i nisu od toga odustali. Sada imaju ambicije da šire posao i mi to uvijek doživljavamo kao način za zapošljavanje, ali i isticanje svega onoga što Srpska može da proizvede i plasira na svjetsko tržište”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Republike, Vlada Srpske vodi računa o tome da podrži sve poslovne inicijative i poduhvate u oblasti poljoprivrede.

“Ova vinarija pokazuje da imamo šansu za proizvodnju vina ne samo u Hercegovini, gdje smo tradicionalno navikli na to, nego i u drugim dijelovima Srpske”, naglasila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike Srpske je istakla da rukovodstvo vinarije “Jungić” ima namjeru da proširuje proizvodnju, te izrazila uvjerenje da će Srpska imati dobar i prepoznatljiv proizvod za svjetsko tržište.