Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom opštine Čelinac

05/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom opštine Čelinac.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da opština Čelinac funkcioniše dobro i da izvršava sve svoje obavaze, te da lokalna vlast godinama nastupa prema republičkim institucijama sa projektima koji su od velike koristi za građane.

Predsjednica Cvijanović je istakla da Čelinac dobro sarađuje sa republičkim institucijama i zahvalila Vladi Srpske koja je finansijskim intervencijama omogućila da lokalne zajednice svedu na minimum štete od pandemije.

“Suština je da se ovdje radi na način da u svakoj mjesnoj zajednici uradimo nešto važno i dobro za naše građane i tako ćemo raditi i dalje. Vjerujem da ćemo zadržati stabilnost opštine, a republičke institucije su tu da pomognu svaki put kad je to potrebno”, rekla je predsjednica Republike.

Prema riječima predsjednice Republike Srpske, građani treba da razumiju da kada su ozbiljni ljudi i institucije na lokalnom nivou, onda mogu ozbiljno da se realizuju projekti.

“Ovdje smo uradili nekoliko kapitalnih stvari. Osim gradnje i obnavljanja škola, riješili smo pitanje zaštite od poplava, izgradili novi most. To su pitanja koja su mučila građane, ali smo kroz zajednički rad republičkih vlasti i uz podršku Srbije za određene projekte, uspjeli da riješimo neke zaista kapitalne stvari”, poručila je predsjednica Republike.

Predsjednica Cvijanović je naglasila da je namjera republičkih institucija da i ubuduće pomažu lokalnim zajednicama, te da Čelinac može da računa na podršku Vlade za sva kapitalna pitanja.