Predsjednica Republike Srpske posjetila Specijalistički centar “Dentalna klinika” Medicinskog fakulteta u Banjaluci

01/10/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Specijalistički centar “Dentalna klinika” Medicinskog fakulteta u Banjaluci, kojem je donirana oprema finansirana iz budžeta Predsjednika Srpske.

Tom prilikom, predsjednica Republike rekla je da je neophodan sveobuhvatni program saradnje medicinskih fakulteta u Srpskoj i dentalnih klinika, za šta postoje pretpostavke.

Predsjednica Cvijanović rekla je da i dalje treba planski raditi na jačanju svijesti i unapređenju usluga kada je riječ o zaštiti oralnog zdravlja stanovništva, posebno djece.

Predsjednica Republike je na tom planu navela da se ide ka jednoj ciljanoj i sveopštoj akciji zaštite oralnog zdravlja trudnica i djece predškolskog uzrasta.

“Ovo je jedan od uspješnih pokušaja da napravimo prve korake na tom planu i dođemo do tog cilja”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je istakla da “Dentalna klinika” u Banjaluci, kojoj je iz sredstava Predsjednika Srpske ranije obezbijeđena oprema vrijedna 100.000 KM radi poboljšanja uslova rada i unapređenja oralnog zdravlja stanovnišva, izgleda odlično, da je otvorena da primi svakoga, te da je osoblje posvećeno svom poslu.

Predsjednica Cvijanović je ocijenila da je pomenuti projekat, koji je podržala, na ispravan način realizovan, te podsjetila da su i Domu zdravlja Banjaluka bila obezbijeđena sredstva iz budžeta Predsjednika Republike za nabavku slične opreme.

Predsjednica Republike je izrazila zadovoljstvo što je “Dentalna klinika” jedna od ustanova koje uspijevaju da se internacionalizuju i postanu privlačne za specijalizante iz drugih zemalja.

“I to je bio jedan od ciljeva i mislim da ćemo to razvijati i u narednom periodu”, rekla je predsjednica Republike Srpske.