Predsjednica Republike Srpske primila u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Grčke u BiH

23/09/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović  primila je danas u svom kabinetu u nastupnu posjetu  novoimenovanog ambasadora Republike  Grčke u BiH Dimitriosa Papandreua.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenje o političkoj i ekonomskoj situaciju u Republici Srpskoj, kao i drugim aktuelnim temama u BiH i regionu.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima jačanja svih vidova saradnje između Republike Srpske i Republike Grčke.

Sagovornici su ocijenili da su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi dobar temelj za nadogradnju kulturnih veza, postojeće ekonomske saradnje, kao i realizaciju konkretnih ekonomskih projekata.

S ciljem jačanja srpsko-grčkih veza, predsjednica Cvijanović je istakla zalaganje Predstavništva Republike Srpske u Solunu koje aktivno radi na promociji kulturnih, ekonomskih i privrednih potencijala Republike Srpske.

Predsjednica Republike, ovom prilikom, zahvalila se bratskom grčkom narodu na nesebičnoj pomoći koju su Republici Srpskoj i srpskom narodu pružali u teškim trenucima, a novoimenovanom ambasadoru poželjela srdačnu dobrodošlicu u Republiku Srpsku i uspješan nastupajući mandat.