Povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, izaslanik predsjednika Srbije i ministar odbrane Republike Srbije uručio predsjednici Republike Srpske replike ratnih zastava jedinica Vojske Republike Srpske

15/09/2020

Povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin uručio je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović replike ratnih zastava jedinica Vojske Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se zajednički praznik Srpske i Srbije obilježava sa željom da dvije zemlje vječno žive, da se razvijaju, da zajedno praznuju i da ne zaborave sve važno u svojoj prošlosti i istoriji, te da odgovore na izazove koji ih čekaju u budućnosti.
Predsjednica Republike je u obraćanju ispred Palate Republike nakon što joj je izaslanik predsjednika Srbije Aleksandar Vulin uručio replike ratnih zastava, u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Srpske Radovana Viškovića, istakla da je sigurna da će Srbija i Srpska biti jedinstvene.

Predsjednica Republike Srpske je zahvalila vlastima Srbije na uručenju 130 replika vojnih zastava, koje će poslužiti prilikom obilježavanja važnih datuma za Srpsku.

“Ovo je jedna od velikih stvari koje radimo zajedno, ali nikada na štetu bilo koga drugoga i uvijek na ponos nečega što su naši zajednički i pojedinačni rezultati. Radujemo se i veselimo svemu što radi Srbija na svom putu razvoja, te smo sigurni u njenu podršku i u budućnosti. Važno je da poštujemo ono što je bitno u našoj istoriji, da znamo što je naša tradicija i identitet – a to su jedinstvo, sloboda i zastava koji nas identifikuju”, rekla je predsjednica Cvijanović.