Predsjednica Republike Srpske uputila telegram saučešća povodom smrti Arija Livnea

10/09/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog senatora Republike Srpske, predsjednika Jevrejskog kulturnog centra i dugogodišnjeg specijalnog predstavnika i šefa Privrednog predstavništa Republike Srpske u Izraelu Arija Livnea.

„Sa velikom tugom i žaljenjem primila sam vijest o smrti Arija Livnea, senatora Republike Srpske, predsjednika  Jevrejskog kulturnog centra i dugogodišnjeg specijalnog predstavnika i šefa Privrednog predstavništva Republike Srpske u Izraelu.

Iza svačijeg odlaska ostaje praznina, a kada odu najveći, tu prazninu je teško popuniti.  Ari Livne je jedan od takvih.

Republika Srpska izgubila je izuzetnu ličnost.  Izgubila je velikog čovjeka koji je kroz svoj bogat, ali i težak život, obavljajući mnoge dužnosti, nebrojeno puta pokazao i dokazao da je prijatelj našeg naroda i poštovalac Republike Srpske.

Uspomena na, biću slobodna da kažem, našeg čika Arija,  ostaće zauvijek sačuvana u srcima njegove porodice, kao i svih nas koji smo imali čast da ga poznajemo, volimo i poštujemo.

Poštovana porodice Livne, u ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze poštovanja i najdubljeg saučešća”, navodi se u telegramu predsjednice Cvijanović.