Predsjednica Republike Srpske svečano otvorila sportske terene

09/09/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač otvorili su danas teren za fudbal u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u banjalučkom naselju Zalužanima.

Svečano je otvoreno i igralište za rukomet, mali fudbal i košarku za područnu Osnovnu školu “Jovan Dučić” u Kuljanima.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je podržala projekat izgradnje Centra za obuku MUP-a i da je od izuzetnog značaja što je otvoreno školsko igralište, jer se time pokazuje jedinstvo MUP-a i lokalne zajednice.

“Uradili smo sve da ova škola ima bolje uslove za rad. Kada je riječ o Centru za obuku, podsjetiću da je mnogo puta osporavana njegova izgradnja, a pisalo se o Rusima, Amerikancima i mnogo čemu. Ovaj centar je značajan sa Srpsku, jer se ovdje obučavaju kadrovi MUP-a koji su potrebni da štite ustavni poredak”, rekla je predsjednica Republike.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je ponosna na rad MUP-a i sve što je urađeno kako bi pripadnici ovog ministarstva imali bolje uslove za rad, što će biti nastavljeno i u narednom periodu.

“Ponosni smo kada realizujemo značajne projekte. Projekte realizujemo u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj i tako će biti i ubuduće”, dodala je predsjednica Cvijanović.