Predsjednica Republike Srpske svečno otvorila saobraćajnicu koja povezuje naselja Lauš i Paprikovac

08/09/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić svečno su otvorili saobraćajnicu, takozvanu “paralelu”, koja će smanjiti gužve na Laušu, jednom od najvećih banjalučkih naselja, posebno na Karađorđevoj ulici.

Predsjednica Republike Srpske istakla je da je izgradnjom ove saobraćajnice Banjaluka dobila značajan infrastrukturni projekat, koji će povezati dva naselja, te omogućiti bolju vezu sa Univerzitesko kliničkim centrom /UKC/.

“S obzirom na to da i sama živim ovdje, bila sam svjedok kako su tekli radovi i drago mi je da smo mi u republičkim institucijama bili na raspolaganju svim idejama i planovima lokalne vlasti”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je navela da je Banjaluka grad koji je ugodan za život i pezionerima i djeci i porodicama, te da to svi treba da cijene.

“Idemo krupnim koracima naprijed, a to ne možete raditi ako nemate viziju, ako samo pričate i kritikujete a niste zasukali rukave. Bez rada nema puta, mosta, vrtića, škole niti bilo čega drugog”, poručila je predsjednica Srpske.

Predsjednica Republike je dodala da je ovo zajednički uspjeh lokalne i republičke vlasti, jer svaki infrastrukturni projekat znači korak naprijed za Republiku Srpsku.

“Ponosni smo što smo uvijek bili na tom putu da izgrađujemo, svaku opštinu, svaki grad. Otkako imamo ovu gradsku vlast dokazali smo da je svako naselje važno, da nema naselja u kojem se nešto nije uradilo ili bar ne postoji plan da se nešto učini”, rekla je predsjednica Cvijanović.