Predsjednica Republike Srpske razgovarala sa rukovodstvom Grada Bijeljina

01/09/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa rukovodstvom Grada Bijeljina.

Predsjednica Republike Srpske izjavila je da je saradnja između republičkih i lokalnih vlasti formula za uspjeh i značajan razvoj grada.

“Sigurno se krećemo putem razvoja i Bijeljine i Semberije visoko na listi prioriteta republičkih institucija sa namjerom da život bude bolji, da infrastruktura bude bolja, da bude ugodnije i bolje za našu djecu i prosvjetare u školama, da realizujemo sve projekte važne za grad i svaku mjesnu zajednicu i sigurna sam da ćemo to uspjeti”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je dodala da je u Bijeljini napravljen politički dogovor koji treba da budu garancija za još bolju vezu između republički i lokalnih vlasti i još bolje rezultate u svim oblastima.

“Sigurna sam da to jeste formula za uspjeh i zaista značajan razvoj Bijeljine”, poručila je predsjednica Cvijanović.

Prema riječima predsjednice Republike Srpske, republičke institucije podržaće sve lokalne politike razvoja, ne samo tamo gdje je to traženo, nego i gdje su strateškim dokumentima Vlade Republike Srpske definisani određeni prioriteti.

“Razgovarali smo o realizaciji projekata u Bijeljini koji su definisani i koji zahtijevaju i ozbiljnu intervenciju Vlade Republike Srpske, jer suština naših sastanaka i jeste da mobilišemo potrebnu energiju i finansijska sredstava koja su potrebna od strane republičkih institucija da zajedno sa lokalnim institucijama završavamo projekte u oblasti putne i komunalne infrastrukture, gasifikacije, vodoprirede i poljoprivrede, ali i da uz to radimo i sve druge projekte koji su važni za život ljudi na nivou mjesnih zajednica”, ocijenila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednica Republike je navela da su ranijoj listi od 17 prioritetnih projekata u Bijeljini koji će biti rađeni zajedničkim naporima republičke i lokalne vlasti pridodali još dva, izgradnju vrtića i doma kulture u gradu.

Predsjednica Republike Srpske obećala je svaku vrstu podrške lokalnim vlastima, od posredovanja prema republičkim institucijama, do obezbjeđivanja određenih sredstava i iz Kabineta predsjednika.