Predsjednica Republike Srpske obišla radove na fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Patkovači

01/09/2020

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je danas radove na fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Patkovači kod Bijeljine.

Predsjednica Republike Srpske izrazila je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova na fiskulturnoj sali i izgradnji dodatnog učioničkog prostora u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” za čiju gradnju je dio sredstva donirala Srbija.

“Zadovoljstvo mi je što mogu da vidim da sve teče planiranom dinamikom i da ova škola dobija ovu sjajnu sportsku dvoranu”, rekla je predsjednica Cvijanović, uz podsjećanje da su sredstva za izgradnju sale izdvojile vlade Republike Srpske i Srbije, lokalna zajednica i drugi.

Predsjednica Republike je istakla da je Patkovača mjesna zajednica koja bilježi porast stanovništva, uključujući i djecu, pa je, kako kaže, zadovoljstvo doći u školu u kojoj nedostaje prostora, pa se grade i dodatne učionice.

“Naravno da smo svi spremni da pomognemo i zbog toga je i proširen učenički prostor”, rekla je predsjednica Cvijanović i dodala da je ponosna svaki put kada se ovakve investicione aktivnosti privedu kraju.

Predsjednica Republike Srpske je najavila da će, u dogovoru sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, iz budžeta predsjednika Republike pomoći izgradnju obdaništa u Patkovači.

“Znamo da je ovdje potrebno obdanište, upravo zato što ima veći broj porodica i djece. To će olakšati roditeljima da se bolje organizuju, ali isto tako pomoći će našoj djeci da prođu kroz predškolski period prije nego što uđu u redovan nastavni proces u okviru osnovnih škola”, rekla je predsjednica Cvijanović.

Uz čestitke učenicima na početku nove školske godine, predsjednica Republike je ukazala da će ona biti izazovna, kako za prosvjetare, tako i za djecu i roditelje.

“Sigurna sam da je ovo samo jedna od nedaća koje ćemo uspješno prebroditi i uskoro se vratiti nekom uobičajenom životu u školama sa puno dodira, graje i igre, naravno kao prateća stvar uz nastavni proces koji se ovdje odvija”, rekla je predsjednica Republike Srpske.

Pored uređenja škole i najavljene izgradnje obdaništa, Kabinet predsjednika Republike ranije je u Patkovači podržao izgradnju crkve u ovom naselju.

U znak zahvalnosti sveštenici Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg danas su predsjednici Republike poklonili ikonu.